CineNOVA short

Man met camera 2b

Een nieuwe uitdaging voor rappe creatieve cineasten tijdens het NOVA Filmgala van 25 t/m 28 november a.s.

Grijp je kans om tijdens het NOVA Filmgala 2021 binnen 48 uur een korte filmproductie te maken en win daar een geldbedrag mee van maar liefst €250,- contant!

 

 

 

 

 

 

 

Wat moet je daarvoor doen?

 • Maak tijdens het NOVA Filmgala in Zeist binnen 48 uur een film van maximaal 10 minuten. Dat mag fictie zijn of non-fictie.
 • De beschrijving van de opdracht en het thema wordt vanaf donderdagmiddag 25 november a.s. vanaf 12.00 uur aan jou bekend gemaakt. Tevens ontvang je dan een overzicht van de mogelijkheden en kansen om je film in Zeist en omgeving te realiseren.
 • Je maakt de film vanuit je basis: een kamer in het Hotel Theater Figi te Zeist, dat maar liefst drie nachten voor jou (met eventueel een partner) kosteloos is gereserveerd.
 • Je mag jezelf laten ondersteunen door een thuisgroep, waar je via internet contact mee houdt.
 • Je monteert de film met eigen hulpmiddelen ter plekke en levert je resultaat in op uiterlijk zaterdag 27 november a.s om 12.00 uur.
 • Natuurlijk eerst inschrijven voor deelname. Ben je lid van de NOVA dan is inschrijven gratis. Geen lid? Geen probleem, voor €20,- ben je een jaar lid van CineNOVA en daarmee ook NOVAlid en is deelname ook gratis. Is dat allemaal geen optie voor je, dan kun je voor €40 ook zonder lidmaatschap inschrijven op dit unieke filmgebeuren.

Wat krijg je allemaal voor die inschrijving?

 • Zoals hierboven al vermeld, krijg je in het prachtige Figi hotel helemaal gratis een kamer met ontbijt voor drie nachten (25 – 28 november a.s.)
 • Je film wordt tijdens een speciaal onderdeel van het NOVA Filmgala in dat weekend vertoond en daarmee krijg je meteen een feestelijke première voor een groot publiek.
 • Je maakt kans op een mooie prijs van €250,- contant, die tijdens een feestelijk moment in dat weekend wordt uitgereikt.
 • Je behoudt de rechten over je film, zodat je na het festival ook zelf met je film het land kunt intrekken. Let wel, dat alleen met een NOVAlidmaatschap de kosten voor Buma/Stemra rechten zijn afgedekt.
 • Door in te schrijven, ga je ermee akkoord, dat de leden van de NOVA na afloop van het festival je productie on-line kunnen bekijken.

Tot slot:

 • Je moet zelf je eigen opname apparatuur meenemen. Dat mag een camera zijn of een geschikte telefoon.
 • Je moet een eigen montagemogelijkheid meenemen. Dat kan eenvoudig met een laptop, waarop een montageprogramma staat.
 • Je ontvangt van de organisatie een stick, waarop de film komt te staan ten behoeve van de projectie tijdens het festival. Deze stick blijft eigendom van de NOVA.
 • Het thuisfront mag je ondersteunen, door je bepaalde beelden of muziek toe te sturen. Maar die mogen jou/jullie natuurlijk ook ondersteunen met ideeën.
 • Er is een maximale deelname van 10 individuele deelnemers of groepen. De volgorde van inschrijving is daarbij bepalend voor toelating tot het maximumaantal deelnemers is bereikt.
 • Het is een uitdrukkelijke voorwaarde van de NOVA, als niet commerciële organisatie, dat er in de meest ruime zin geen enkel commercieel belang mag zijn verbonden aan de makers en/of de tot stand gebrachte productie.

Inschrijven blijft mogelijk tot het maximumaantal deelnemers is bereikt. Vanaf 1 oktober kunnen wij niet garanderen dat er een hotelkamer in Figi vrij is. Wij zorgen dan voor een andere oplossing.

CineNOVA

Wat is CineNOVA?

CineNOVA heeft als doel om iedereen die in zijn vrije tijd op serieuze wijze bezig is met film, te ondersteunen. Dat kunnen regisseurs, camera- of geluidsmannen en –vrouwen, scenaristen, editors of acteurs zijn en uiteraard zij die het allemaal in huis hebben. We zijn er voor de niet-commerciële filmers. Daaronder verstaan wij iedereen, die een film maakt zonder winstoogmerk, of hij nou een filmopleiding heeft of beroepsmatig met film bezig is of niet.

Van oudsher is de NOVA een koepel van filmclubs geweest en is dat nog steeds, maar de maatschappij wordt individualistischer. Daar past bij dat je ook lid kan zijn van de NOVA zonder clublid of lid van een NOVA-regio te zijn. NOVA-leden kunnen meedoen met de activiteiten van CineNOVA met ledenkorting.

Wat doet CineNOVA?

De activiteiten van CineNOVA spelen zich grotendeels online af. Denk daarbij aan online lezingen, masterclasses en filmbesprekingen, alsmede filmprojecten waarbij de mogelijkheid bestaat tot samenwerking met schrijvers, musici en acteurs. Ook persoonlijke begeleiding door experts behoort tot de mogelijkheden.
CineNOVA draagt ook zorg voor jurering van eventuele films die voortkomen uit de te organiseren filmprojecten, zodat ze in het voortraject van het jaarlijkse NOVA Filmgala kunnen meedraaien.

Wat kost het?

De contributie bestaat uit een jaarlijks bedrag van € 20,00. Het lidmaatschap wordt automatisch met een jaar verlengd. Opzeggen kan tegen het eind van het kalenderjaar.

Wat biedt CineNOVA?

Leden van CineNOVA kunnen gebruik maken van alles wat de NOVA biedt. Zo krijg je een ledenpas, waarmee je korting kunt krijgen bij bedrijven, zijn Bumarechten afgedragen bij vertoning van je films op festivals met NOVA-erkenning en kun je tegen ledentarief meedoen met activiteiten, workshops, cursussen en festivals.

 

 

Word nu lid en profiteer van de voordelen

 

Login in met uw NOVA account